Τύποι και υλικά πορτοφολιών

types of wallets

Πολλοί είναι αυτοί που υποτιμούν τη σημασία των πορτοφολιών τους. Για εκείνους, είναι απλά ένα εργαλείο μεταφοράς των αντικειμένων τους και ως αποτέλεσμα καταλήγουν με ένα πορτοφόλι μάλλον ακατάλληλο για αυτούς.
Θα πρέπει να θεωρήσετε την επιλογή του πορτοφολιού σας ως μια επένδυση και για αυτόν τον λόγο να επιλέξετε με προσοχή το ιδανικό για εσάς. Στην αγορά υπάρχει πληθώρα επιλογών, προκειμένου να επιλέξετε αυτό που σας αντιπροσωπεύει καλύτερα.

Τύποι πορτοφολιών

Ανάλογα με την χρήση που σκοπεύετε να κάνετε, κατά πάσα πιθανότητα υπάρχει ένα συγκεκριμένο είδος πορτοφολιού που σας ταιριάζει καλύτερα:

Λεπτά πορτοφόλια:

portof 1

Τα τελευταία χρόνια, έχουν γίνει ιδιαιτέρως αγαπητά εξαιτίας της πρακτικότητάς τους. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον τύπο πορτοφολιού, αποποιείστε τα μεγάλα κλασικά πορτοφόλια επιλέγοντας μια πιο minimal εκδοχή. Τα πορτοφόλια με κλιπ για τα χαρτονομίσματα, οι καρτοθήκες και τα λεπτά δίπτυχα, είναι όλα κατάλληλα για την μεταφορά λίγων χρημάτων και κάποιων καρτών. Αποτελούν την ιδανική επιλογή για επίσημες εμφανίσεις , καθώς παραμένουν αόρατα μέσα στο επίσημο ένδυμά σας.

Δίπτυχα:

portof 2

Τα δίπτυχα πορτοφόλια δεν είναι ούτε πολύ μεγάλα ούτε πολύ μικρά. Μπορούν να τοποθετηθούν μέσα στην τσέπη του παντελονιού σας, στο σακάκι σας, στον χαρτοφύλακά σας, κλπ. Αποτελούν την γνωστότερη και πιο κλασική επιλογή ανδρικών πορτοφολιών και υπάρχει μια μεγάλη γκάμα σχεδίων για να επιλέξετε. Αυτά τα πορτοφόλια είναι διαθέσιμα ως δίπτυχα και ως τρίπτυχα αλλά και με τσέπη κερμάτων.


Πορτοφόλια με φερμουάρ

portof 3

Αυτός ο τύπος γυναικείων πορτοφολιών επιτρέπει να μεταφέρετε τα χαρτονομίσματα σας χωρίς να τα διπλώνετε, περιλαμβάνει συνήθως πολλές εσωτερικές θήκες για κάρτες και άλλα έγγραφα και ασφαλίζει περιμετρικά με φερμουάρ. Τα πορτοφόλια αυτά είναι διαθέσιμα σε διάφορα μεγέθη, πολλά σχέδια και πληθώρα χρωματικών συνδυασμών, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα να κρατηθούν και ως τσαντάκια.

Πορτοφόλια με καπάκι:

portof 4


Τα πορτοφόλια με καπάκι, αποτελούν ίσως την κλασική επιλογή γυναικείων πορτοφολιών και διαθέτουν πληθώρα εσωτερικών θέσεων και θηκών, ώστε να μεταφέρουν μεγάλο όγκο εγγράφων. Τα πορτοφόλια αυτά είναι συνήθως οριζόντια , ενώ μικρότερα μεγέθη που είναι λιγότερο ογκώδη εξυπηρετούν στην τοποθέτησή τους σε μικρότερες τσάντες.

Πορτοφόλια κερμάτων:

portof 5
Το πορτοφόλι κερμάτων είναι ένα μικρό πορτοφόλι κατάλληλο για την μεταφορά κερμάτων και ενδεχομένως κάποιων καρτών ή χαρτονομισμάτων ανάλογα με το είδος του πορτοφολιού. Εξαιτίας του μικρού μεγέθους του, που μπαίνει στην τσέπη σας, αποτελεί μια πολύ πρακτική επιλογή.

 

Επιλογές υλικών

Οι τύποι και ο σχεδιασμός των πορτοφολιών δεν είναι οι μόνες παράμετροι που θα πρέπει να εξετάσετε όταν επιλέγετε πορτοφόλι, το υλικό κατασκευής είναι εξίσου σημαντικό. Παρόλο που το δέρμα θεωρείται ο πρωταγωνιστής, υπάρχουν πολλές ακόμα επιλογές υλικών που αξίζει να τις λάβετε υπ’ όψιν σας.

Δέρμα:

portof 6

Το δέρμα είναι ο πιο συχνός τύπος υλικού που συναντάει κάποιος σε ένα πορτοφόλι. Τα ανώτερα χαρακτηριστικά του και η πληθώρα επεξεργασιών του το καθιστούν τον πρωταγωνιστή των υλικών στα πορτοφόλια. Φαίνεται θαυμάσιο ακόμα και μετά από καθημερινή χρήση, είναι πολύ ανθεκτικό και αποτελεί μια κλασική επιλογή.

Ύφασμα:

portof 7
Το ύφασμα ως υλικό χρησιμοποιείται πλέον ευρέως από κορυφαίους οίκους μόδας, εξαιτίας των δυνατοτήτων σε επίπεδο σχεδιασμού που προσφέρει. Το ύφασμα δεν είναι όσο ανθεκτικό όσο το δέρμα , ωστόσο αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για πιο φρέσκες και καθημερινές εμφανίσεις.

Συνθετικό:

portof 8

Υπάρχουν πολλές κατηγορίες συνθετικών πορτοφολιών που μπορείτε να βρείτε στην αγορά, που όμως μοιράζονται τα ίδια χαρακτηριστικά. Το συνθετικό είναι ένα εξαιρετικό υποκατάστατο του δέρματος και για αυτό θα το βρείτε σε πολλούς τύπους πορτοφολιών. Το υλικό αυτό είναι αρκετά ελαστικό και ενσωματώνει χαρακτηριστικά και από το δέρμα και από το ύφασμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας και μάθετε πρώτοι τις προσφορές μας