Ποια βαλίτσα να επιλέξω;

poia valitsa

Αποφασίσατε να αγοράσετε μια καινούρια βαλίτσα; Ο παρακάτω οδηγός θα σας βοηθήσει να επιλέξετε την πλέον κατάλληλη για εσάς και τις ανάγκες σας.

Μαλακή ή Σκληρή βαλίτσα;

  • Βάρος και χωρητικότητα: Οι βαλίτσες από σκληρό υλικό στο παρελθόν είχαν αρκετά μεγάλο βάρος σε σχέση με τις υφασμάτινες. Σήμερα, ωστόσο, με τη χρήση νέων υλικών, η διαφορά βάρους είναι αμελητέα. Ως προς την χωρητικότητα, οι υφασμάτινες βαλίτσες έχουν συνήθως ελαφρώς περισσότερους χώρους.
  • Αντοχή: οι σκληρές βαλίτσες προσφέρουν 100% αδιάβροχη προστασία, προστατεύοντας καλύτερα τα υπάρχοντά σας. Οι μαλακές βαλίτσες, από την άλλη, μπαίνουν πιο εύκολα στα ντουλαπάκια των αεροπλάνων και απορροφούν καλύτερα τους κραδασμούς σε περίπτωση πτώσης.
  • Πρακτικές λεπτομέρειες: Οι μαλακές βαλίτσες έχουν συνήθως πιο πολλές εξωτερικές και μπροστινές τσέπες. Οι σκληρές βαλίτσες, ωστόσο, έχουν συνήθως πολλές εσωτερικές τσέπες και μπορούν να αυξήσουν τη χωρητικότητά τους χάρη στα ειδικά εξωτερικά φερμουάρ.

Μέγεθος βαλίτσας

Οι αποσκευές ταξιδίου βγαίνουν σε διάφορα μεγέθη, τα σημαντικότερα εκ των οποίων περιγράφονται παρακάτω.

  • Τροχήλατη τσάντα laptop: Ιδανική επιλογή για επαγγελματίες που κάνουν κάποιο σύντομο ταξίδι. Μπορείτε να την πάρετε μαζί σας στο αεροπλάνο, χωράει ρούχα για 1-2 βράδια καθώς και laptop, φορτιστή, έγγραφα.
  • Cabin case – χειραποσκευή: Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες επιτρέπουν να πάρετε μαζί σας στο αεροπλάνο βαλίτσα με διαστάσεις μέχρι 55 x 40 x 20 cm*. Είναι ιδανικές για ταξίδια 2-3 ημερών καθώς έχουν επαρκή χώρο για τα απαραίτητα χωρίς να χάνετε χρόνο στα αεροδρόμια για παράδοση / παραλαβή αποσκευών.
  • Μεσαίου μεγέθους βαλίτσα (60cm): Συνήθως είναι η πιο δημοφιλής επιλογή για ταξίδια 5 ημέρων ή περισσότερο. Θα χρειαστεί να την κάνετε check-in καθώς δεν επιτρέπεται να την πάρετε μέσα στην καμπίνα του αεροπλάνου.
  • Μεγάλου μεγέθους βαλίτσα (70cm): Ιδανικές για μακρινά ταξίδια, αλλά και για να τη μοιράζεστε με τους αγαπημένους σας, καθώς προσφέρουν πολύ χώρο.
Εγγραφείτε στο Newsletter μας και μάθετε πρώτοι τις προσφορές μας