Τα υλικά με μια ματιά - ανδρικές τσάντες

Κατά την επιλογή μιας ανδρικής τσάντας, πέρα από τον τύπο, ιδιαίτερη σημασία έχει και η επιλογή του υλικού. Παρακάτω, θα βρείτε έναν σύντομο οδηγό με τα δημοφιλέστερα υλικά που χρησιμοποιούνται σήμερα στην κατασκευή τσαντών.

 Kαμβάς

canvas men

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του εν λόγω υλικού είναι η πολύ μεγάλη του ανθεκτικότητα, καθιστώντας τις τσάντες από μουσαμά κατάλληλες για «σκληρή» χρήση. Επίσης, ενδείκνυνται και για όλες εκείνες τις περιπτώσεις που πρόκειται να μεταφέρει κανείς αντικείμενα μεγάλου σχετικά βάρους.
Το μειονέκτημα του υλικού αυτού είναι το σχετικά μεγάλο βάρος του, ο περιορισμένος βαθμός προστασίας σε συνθήκες έντονης βροχόπτωσης και ο σχετικά δύσκολος καθαρισμός του σε περίπτωση που λερωθεί.

 Δέρμα

men leather

Για το εν λόγω υλικό οι συστάσεις μάλλον περιττεύουν. Συνώνυμο της κομψότητας, το δέρμα ανέκαθεν ήταν ιδιαιτέρως δημοφιλές ως πρώτη ύλη για την κατασκευή τσαντών. Κατασκευασμένες συνήθως από δέρμα αγελάδας/μοσχαριού, οι τσάντες αυτές είναι ανθεκτικές, κομψές και διαχρονικές, ενώ καθαρίζονται ιδιαιτέρως εύκολα.

Με την κατάλληλη συντήρηση, μάλιστα, το δέρμα με το πέρας του χρόνου δείχνει ακόμα ωραιότερο. Προσοχή θέλει στην επαφή του με το νερό, καθώς, προκειμένου να γίνει αδιάβροχο, απαιτείται ειδική επίστρωση.

 Πολυουρεθάνη

men pu

Ως υλικό, αυτή η συνθετική εναλλακτική του δέρματος προσφέρει πολλαπλά πλεονεκτήματα. Σε επίπεδο απόδοσης η πολυουρεθάνη είναι αδιάβροχη, μπορεί να καθαριστεί εύκολα, είναι μαλακό υλικό και σαφέστατα πιο ελαφρύ σε σχέση με το δέρμα. Παρόλο που σκίζεται πιο εύκολα σε σχέση με το δέρμα, αυτή η μορφή υλικού δεν ξεθωριάζει με τον χρόνο και δεν κάνει ζάρες, καθιστώντας το έτσι ιδανικό υλικό για τσάντες.

Ως βιοδιασπώμενο υλικό το δέρμα θεωρείται φιλικό προς το περιβάλλον. Ωστόσο, η χημική επεξεργασία που πρέπει να υποστεί, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί είναι ιδιαιτέρως επιβλαβής προς το περιβάλλον. Αντιθέτως, οι προηγμένες τεχνολογικά τεχνικές καθιστούν την πολυουρεθάνη πιο φιλική προς το περιβάλλον την παραγωγή της και απελευθερωμένη από την σκληρότητα απέναντι στα ζώα.

 Νάυλον

men nylon

Πανάλαφρες, εύκαμπτες και πρακτικές, οι τσάντες από νάυλον έχουν κερδίσει σε δημοφιλία τα τελευταία χρόνια. Στα συν τους, η δυνατότητα που προσφέρουν να διπλώνονται όποτε δεν τις χρησιμοποιεί κανείς, προσφέροντας έτσι επιπλέον ευελιξία στον χρήστη τους.
Στα μείον του υλικού, το ότι μπορεί να ξεθωριάσουν τα χρώματά του σε περίπτωση παρατεταμένης έκθεσης σε ηλιοφάνεια και η περιορισμένη προστασία του σε περίπτωση έντονης βροχόπτωσης.

 Πολυεστέρας

polyester men

Σε σύγκριση με το νάυλον, ο πολυεστέρας είναι ένα υλικό που προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη προστασία από τη βροχή στις τσάντες που είναι κατασκευασμένες από αυτό το υλικό και όταν μάλιστα αναμιγνύεται με πολυουρεθάνες, το μίγμα γίνεται τόσο υδρόφοβο, ώστε να είναι πρακτικά 100% αδιάβροχο. Το μικρό του βάρος, σε συνδυασμό με την ευκολία στο καθάρισμα συμπληρώνουν τα πλεονεκτήματα αυτού του υλικού, για τα οποία σίγουρα θα βρείτε τις κατάλληλες χρήσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας και μάθετε πρώτοι τις προσφορές μας